Heuvelland, adembenemend mooi

De natuur rondom Akkernest is hartverwarmend: de West-Vlaamse heuvels, de uitgestrekte weilanden en akkers, de vele paden om te wandelen, te fietsen of om paard te rijden. Absolute aanrader is een streekverkenning met de huifkar.

De wijnranken op de heuvels van een gebied dat ondertussen een Appellation d’Origine Controlée is, nodigen dan weer uit tot een bezoek aan enkele wijnhuizen. Nog een must-do is een verkenningstocht in het spoor van de succesvolle tv-reeks “Eigen kweek”.

Heuvelland ligt geprangd tussen Ieper, Poperinge en Frans-Vlaanderen. Het strijdtoneel van de Eerste Wereldoorlog, dat veel getuigenissen heeft nagelaten in het landschap. Wil je restanten van de Tweede Wereldoorlog ontdekken, dan moet Frans-Vlaanderen — met Eperlecques en Mimoyecques als uitschieters — op je lijstje staan.

Rijsel ligt op een half uur rijden, de Belgische kust bereik je met de wagen op amper een goed half uur.

Wandelroutes:

Fietsroutes:

Huifkartochten:

Medische hulp

Oei, onverwachts een beetje ziek. Waar vind ik de dokter of de apotheker ?

Smakelijk Heuvelland

In onze goed uitgeruste keuken is het heerlijk kokkerellen. Ga zelf aan de slag, of huur een kok voor één of meerdere dagen in. Een mobiele frituur en pizzabakker zijn alvast ook een smaakvolle aanrader, of laat je lekker verwennen in één van de talrijke restaurants of bistro’s in de streek.

Dit zijn de Akkernest-selecties:

  1. Bakker en slager
  2. Hoeveproducten
  3.  Warenhuis
  4. Kok aan huis
  5.  Restaurant
  6. Foodtrucks
Beleef cultuur

Grote evenementen zoals Folkfestival Dranouter of Spots op West verrijken het cultureel leven in de streek. Tal van musea overspannen daarnaast alle culturele facetten. Als littekens in het landschap vind je heel veel militaire begraafplaatsen en monumenten, die herinneren aan de Eerste Wereldoorlog.

Tip: Ga op ontdekking in Frans-Vlaanderen, daar waar de tijd een beetje stil blijft staan, daar waar een Picon nergens zo goed smaakt als in één van de vele typische herbergen. Gezondheid!

Op avontuur in Heuvelland

Wandelen en fietsen doorheen het landelijke Heuvelland is een absolute belevenis, al verwent de streek ook met andere leuke uitstappen: